Thuiszorg

Hulp bij het Huishouden
U krijgt hulp als u niet in staat bent om uw huishouden zelf te doen. Dit kan tijdelijk, maar ook voor langere periode zijn. Een speciale hulp verzorgt voor u de dagelijkse huishoudelijke klussen, zoals: afwassen, stofzuigen, dweilen, afstoffen, ramen lappen, bedden opmaken en verschonen, de was, strijken en vuilnis wegbrengen.

Verpleging
Wij staan voor u klaar wanneer u door een ziekte of aandoening of na een operatie specifieke verzorging in de vorm van verpleging nodig heeft. Een gekwalificeerde medewerker helpt onder andere bij: medicatie, wondverzorging, injecties, stoma en (verblijf)katheters en kan adviseren bij gebruik van hulpmiddelen.

Persoonlijke Verzorging
Deze vorm van hulp is voor iedereen die door een lichamelijke of geestelijke beperking (tijdelijk) niet in staat is om zichzelf te verzorgen. Wij helpen u onder andere bij het wassen en douchen, maaltijdverstrekking, aan- en uitdoen van steunkousen, korset of prothese, in-/uit bed of rolstoel komen. Wanneer u dat wilt kan de wijkverpleegkundige u en uw naasten tijdens een intakegesprek adviseren.

Begeleiding
Deze vorm van hulp, ondersteunend of begeleidend, is er voor iedereen. Het richt zich op het bevorderen, behouden of compenseren van zelfredzaamheid. De ondersteuning kan bestaan uit: sociaal maatschappelijke ondersteuning, het organiseren van het huishouden of het leren leven met een beperking of handicap.

Maatschappelijke dienstverlening
Door gezondheidsproblemen kan het zijn dat u uw administratie niet meer in orde hebt. Het kan voorkomen dat u door uw administratie juist de gezondheid achter uit gaat. Om u goed van dienst te zijn, hebben wij onze diensten uitgebreid door Maatschappelijke dienstverlening tot leven te roepen.

Om te helpen met uw gezondheid, is het zowel voor u als voor ons, belangrijk om u administratie in orde te hebben. Soms leiden situaties vanwege de gezondheid en gebeurtenissen tot het gevoel er niet meer uit te kunnen komen. Praten met familie, buren, vrienden of anderen kan helpen.

Alleen niet altijd, niets ondernemen betekent dat de situatie onveranderd blijft. U zou deze echter ook eens voor kunnen leggen aan een maatschappelijk werk(st)er om gezamenlijk te onderzoeken welke stappen ondernomen kunnen worden om tot verbetering van uw situatie te komen.

Hulp voor iedereen…
Ongeacht of u wel of geen zorg krijgt bij ons, kunt u ook voor uw andere problemen bij ons aanmelden. Dit kan zowel telefonisch, als middels het bezoeken van ons vesteging voor het maken van een afspraak. Indien noodzakelijk, komt de maatschappelijk werk(st)er bij u op huisbezoek.
Ook geldt dat u zonder verwijzing en op eigen initiatief contact kunt opnemen met het Algemeen Maatschappelijk Werk. Echter, kan ook bijvoorbeeld uw huisarts een aanmelding regelen.

Geheimhouding
Alles wat u vertelt, valt onder de geheimhoudingsplicht van de maatschappelijk werker. Alleen met uw toestemming neemt het maatschappelijk werk contact op met anderen. Soms is het namelijk nodig, dat hij of zij overlegt met andere hulpverleners, bijvoorbeeld om de hulpverlening goed op elkaar af te stemmen.

Particuliere Zorg
Als uw zorg niet vergoed wordt door de AWBZ en er dus geen indicatie aan u wordt verleend door het CIZ, bieden wij u de mogelijkheid om particuliere thuiszorg te leveren.

 

Contact